Fra ide til ferdige lanseringsfilmer – på to knappe sommermåneder

Etter mer enn 50 år med fiskebåtdesign, er Wärtsilä anerkjent for snurpetrålerne selskapet utvikler på Fitjar. Dette er en fartøytype som er mye brukt i og rundt nordsjøbassenget, av alt fra norske til britiske og islandske fiskere på jakt etter fiskeslag som står høyt i sjøen. Hekktrålere, som fisker langs havbunnen og i dypere vannsjikt, har ikke vært et satsingsområde for skipsdesignene. Før nå.

– Vi har utviklet en helt ny og svært energieffektiv hekktråler, og trenger en film til lanseringen på Nor-Fishing i Trondheim 16. august. Siden hekktråling er svært utbredt internasjonalt, bør filmen også kunne brukes i markedsføringen mot utenlandske kunder, var utfordringen vi fikk fra Wärtsilä på tampen av juni.

Byrået kastet seg straks over oppdraget, samtidig som vi omrokerte ferieplanen vår.  Ganske kjapt kunne vi presentere flere filmideer for Wärtsilä, som gikk for et konsept bestående av en serie humørfylte kortfilmer – uten for mange tekniske detaljer om det nye fartøyet. I filmene møter vi fiskebåtkapteiner av ulike nasjonaliteter som er overbeviste om at nettopp de har verdens fiskebåt. Dermed blir de ikke helt fornøyde med realitetsorienteringen de får fra andre medlemmer av besetningen – som har fått nyss i den nye hekktråleren fra Wärtsilä.

Regissør Petter Misje instruerer skuespillerne Mike McGurk fra Bømlo (t.v) og John McMillan fra Stord (t.h) under innspillingen i Austevoll.
Regissør Petter Misje instruerer skuespillerne Mike McGurk fra Bømlo (t.v) og John McMillan fra Stord (t.h) under innspillingen i Austevoll.

Deretter gikk det slag i slag utover sommeren med hektisk og effektiv filmproduksjon: Manusarbeid, valg av locations og skuespillere (deriblant flere lokale aktører), innspilling og redigering. Dagen før Nor-Fishing åpnet kunne regissør Petter Misje oversende de ferdige filmene, og tilbakemeldingene har vært svært gode.

Takk til Wärtsilä som nok en gang gav oss tillit med et stort og viktig oppdrag!

Les mer informasjon om fartøyet hos Wärtsilä.

Filmene ser du her:

Norsk versjon

Skotsk versjon