Global dekksutstyrsgigant valgte Zpirit

Zpirit_Palfinger

I konkurranse med flere norske og internasjonale byråer, er Zpirit valgt som strategisk byråpartner for østerrikske Palfinger Marine. Dette er en av de største avtalene Zpirit har inngått.

Etter oppkjøpet av Harding, satser Palfinger Marine på å bli verdens ledende totalleverandør av dekksutstyr til skip og rigger. For å underbygge denne satsingen har selskapet startet et omfattende arbeid med å utvikle og implementere ny grafisk profil, samt en intensiv markedsføring som vil starte ved årsskiftet. I konkurranse med norske og utenlandske byråer er Zpirit nylig valgt som Palfinger Marines samarbeidsbyrå, for denne jobben og i et langsiktig perspektiv.

Omfattende jobb

— Dette er ett av de største oppdragene vi i Zpirit har påtatt oss. I tillegg til den grafiske profilmanualen, som gir retningslinjer for utformingen av alt profileringsmateriell, omfatter samarbeidsavtalen også at vi skal lage nye nettsider, film, kataloger og brosjyrer for selskapets omfattende produktportefølje, presentasjonsmateriell og kundemagasin, opplyser Oddvar Hårde, daglig leder i Zpirit.

Zpirit har vært strategisk byråpartner gjennom hele oppturen til livbåtprodusenten Harding Safety, og har også hatt Norwegian Deck Machinery (NDM) på kundelisten. Når begge disse selskapene nå er kjøpt opp, er Hårde strålende fornøyd med å ha vunnet fram hos den nye eieren – det utvidede Palfinger Marine.

Traff godt

– Tilbakemeldingen vi har fått etter byråkonkurransen er at Zpirit ble valgt fordi vi hadde satt oss godt inn i Palfinger Marine, selskapets posisjon og markedssituasjon. Vi traff godt med utkastene våre til retning for den nye grafiske profilen og budskap i markedskommunikasjonen, og forslagene våre harmonerte dessuten godt med den overordnede profilen og markedsføringen til Palfinger-konsernet, sier Barbara Schymura, Art Director i Zpirit.

Palfinger Marine er den maritime delen av det globale storkonsernet Palfinger, som har hovedkontor i Salzburg i Østerrike og rundt 9000 ansatte i mer enn 130 land. Med en omsetning på rundt 2,8 milliarder kroner, vil Palfinger Marine stå for mer enn 20 prosent av totalomsetningen i konsernet. Selskapets produktportefølje omfatter i dag kraner til skip, rigger og vindparker, davitsystemer, redningsbåter, livbåter, arbeidsbåter, vinsjer, løfte- og håndteringsutstyr, samt last- og bunkershåndteringssystemer. Kundene følges opp av et verdensomspennende servicenettverk.