Oppgaven: Utvikle en mal for digital fremstilling av alle kommunale hjelpetiltak for barn og unge, og tjenestene som tilbyr dem.

Resultatet: En lett tilgjengelig, detaljert og sorterbar tiltaksoversikt, som også fungerer som administrativt styringsverktøy for kommunene.

Å ha fullt overblikk over alt en kommune kan tilby av tiltak og tjenester rettet mot barn og unge, kan være vanskelig selv for den mest garvede kommuneansatte. For å gjøre det lettere å finne fram i egen organisasjon, og dermed gjøre veien til hjelp og god samhandling kortest mulig, hadde kommunene Stord, Fitjar og Bømlo ideen til en digital oversikt.

Sammen laget vi en interaktiv løsning som gir både kommuneansatte og innbyggere en felles innfallsport til hjelpetiltakene og tjenestene de tre nabokommunene tilbyr. Søkefelt og filtreringsmuligheter i form av alderstrinn, kategorier og stikkord.

Nettsiden har også en administrativ del, som kommunene bruker som styringsverktøy for hvilke tiltak de har og skal ha i fremtiden. Administrasjonsdelen gi oversikt over alle tiltak fordelt på kategori, status og hvilket innsatsnivå de er fordelt på; universelle tiltak, som er forebyggende tiltak rettet mot alle, samt selekterte og indikerte tiltak, som er rettet mot barn og unge som har noe de strever med.

– Vi forventer at oversikten vil gjøre det lettere for ansatte og innbyggere ellers å finne frem til, og få en forståing for, hjelpen den enkelte kommune kan tilby, hvilke tiltak som kan hjelpe i en gitt situasjon, og hvem som tilbyr hjelpen. I tillegg håper vi at nettsiden vil føre til økt samhandling mellom familier og tjenester – og ikke minst mellom tjenestene i hver kommune, uttalte en fornøyd Bjarte S. Epland, SLT-koordinator i Stord, da tiltaksoversikten ble lansert.

Høsten 2024 hadde tett på 30 kommuner tatt i bruk den digitale tiltaksoversikten, og på tiltaksoversikt.no kan du se hvordan de har tilpasset sine versjoner.

Knyttet til prosjektet:

Vis mer arbeid